HoReCa – pe perioada stării de urgență TVA va constitui 6%

by 2021-06-11
În atenția clienților ce activează în domeniul HoReCa!

În data de 21.06.2021 va intra  în vigoare Legea Nr. 76 din 23-04-2021 cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei.

Prin derogare de la prevederile art. 96 din Codul fiscal nr. 1163/1997, pe perioada stării de urgență, declarată în conformitate cu prevederile Legii nr. 212/2004, și/sau pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarată în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/2009, se stabilește cota TVA în mărime de 6%:

  • la produsele alimentare şi/sau la băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoţite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora;
  • la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanţă sau tabără de vacanţă;

Compania IntelectSoft recomandă tuturor clienților care intră sub incidența acestei legi, să acționeze proactiv, până la intrarea în vigoare a Legii menționate.

1. Este necesară reprogramarea caselor de marcat și a imprimantelor fiscale într-un service centru specializat,  pentru a adăuga în ele, parametrii pentru cota de TVA de 6%.

2. Este necesar de făcut careva resetări în pachetele software SalesExpert / RestaurantExpert pentru funcționarea acestora cu noua cotă de TVA, începând cu o dată prestabilită. Soluția optimă este crearea unei liste de prețuri separate pentru produsele care vor fi vândute la o rată de TVA de 6%, o astfel de listă de prețuri va intra în vigoare automat pe 21 iunie, anul curent.

Pentru precizări și asistență tehnică, vă reamintim că mereu puteți consulta serviciul nostru de asistență tehnică prin telefon (022) 83-53-11 sau prin e-mail support@edi.md