Cu noi, cafeaua „to go” e sub control până la ultima picătură!

by 2021-08-16

Africa se consideră țara de origine a cafelei. La început, cafeaua nu era prăjită, măcinată și nici bătută, oamenii doar mestecau fructele pomului de cafea. Cafeaua a devenit o băutură abia în secolul al XVI-lea.

Prima cafenea „to go” în sensul modern al cuvântului a fost Starbucks, care a câștigat rapid popularitate în întreaga lume. Imaginați-vă că astăzi fiecare al treilea locuitor al planetei, servește cafea cel puțin o dată pe zi. Aceasta este o tendință globală care a prins rădăcini și în țara noastră.

Din păcate, în viziunea proprietarilor unor cafenele, care vând cafea inclusiv „to go” generează posibilitatea de furt de către angajați. Un aparat de cafea modern este un dispozitiv sofisticat în care puteți încărca kilograme de boabe de cafea, din care vor fi produse câteva mii de porții de băutură. Cea mai frecventă metodă de furt este, vânzarea de către casier a unei anumite cantități de băutură fără bon fiscal, ca urmare suplinind rezervorul cu boabe de origine și calitate proastă, astfel ascunzând furtul propriu zis. Diferența de cost rămâne în buzunarul angajatului, iar proprietarul afacerii suferă pierderi, ba chiar mai mult, riscă să-și piardă clienții fideli care vor deveni nemulțumiți de calitatea cafelei.

Pentru a veni în ajutor utilizatorilor pachetului software SalesExpert să facă față unor astfel de situații, echipa IntelectSoft a intervenit masiv cu soluții software care asigură integrarea în cele mai populare aparate de cafea. Esența integrării este cât se poate de simplă – atunci când aparatul de cafea încearcă să producă o porție de băutură, controlerul acesteia apelează la programul SalesExpert pentru a confirma plata, iar în cazul în care casierul nu a emis nici un bon fiscal către client, aparatul de cafea va refuza să funcționeze.

cafea to go intelectsoft salesexpert

Suntem recunoscători tuturor clienților noștri pentru alegerea produselor IntelectSoft și vom continua să muncim în vederea facilitării afacerii acestora, în timp ce ei vor savura cafeaua proaspătă de dimineață.