Cele mai populare portofele electronice în Republica Moldova

by 2021-06-01

Posibilitățile persoanelor de a stoca, transmite și gestiona informația, a cunoscut un progres semnificativ în ultimii ani, datorită inovațiilor în domeniul IT, anume aceste tehnologii au cel mai mare impact asupra vieții cotidiene inclusiv asupra economiei.

         Impunerea unor perioade de „lockdown” a făcut posibilă accelerarea implementării noilor tehnologii informaționale, iar unul din domeniile cheie care a profitat din plin a fost web banking-ul, demonstrând eficacitatea sa.

         Astăzi, majoritatea angajaților primesc salariul direct în cont de unde se pot face plăți online în doar câteva clipe prin intermediul aplicațiilor de profil a companiilor bancare.

Prin urmare, numărul tranzacțiilor financiare web este în continuă creștere de la o zi la alta. Deși unii clienți încă preferă achitarea cash, totuși majoritatea clienților care fac comenzi online, preferă achitarea cu carduri bancare sau cu ajutorul portofelelor electronice.

Astfel, despre esența și avantajele acestora urmează să vă comunicăm.

Cunoscute și sub numele e-wallet (electronic wallet, în traducere din limba engleza portofel electronic), acest instrument de plată online poate fi descris drept carduri electronice care îți permit efectuarea de tranzacții financiare online de pe orice calculator, smartphone sau tabletă. Ele funcționează în mod asemănător cardurilor de credit/debit, fiind obligatoriu ,,legate’’ la un cont bancar (de la orice bancă) în vederea efectuării de plăți pe internet. 

Vom enumera cele mai cunoscute sisteme de plată din Republica Moldova:

Paynet – primul portofel electronic din Moldova.

Sistemul de plată Paynet este destinat pentru magazine online cât și pentru servicii web. Utilizând interfața web a serviciului Paynet, clienții vor putea efectua plăți de pe cardurile bancare și portofele electronice. Adițional, Paynet posedă un sistem de loialitate care poate fi gestionat la discreția fiecărui posesor.

/ Pachetele software SalesExpert și RestaurantExpert acceptă achitarea serviciilor sau a bunurilor  din contul portmoneului electronic PayNet atât achitarea cash cât și achitarea cu punctele acumulate. Pentru a putea profita de acest instrument este necesar doar să dictați nr. de telefon casierului și să confirmați tranzacția de pe telefonul dvs. /

paynet_app

Qiwi Moldova – și-a început activitatea în anul 2008 și la moment este cea mai modernă și mai extinsă rețea de terminale self-service din țară, cuprinzând peste 600 adrese cu acoperire națională.  „Q-Wallet” – este un portofelul electronic prin care puteți efectua plăți și să transferați bani fără existența unui cont bancar direct din telefonul dvs mobil. Pentru a utiliza serviciul și a avea portofelul mereu la îndemână este necesar să descarcați gratuit aplicația „Q-wallet” din App Store sau Google Play și să parcurgeți etapa de înregistrare.

/ Pachetele software SalesExpert și RestaurantExpert acceptă achitarea serviciilor sau a bunurilor  din contul portmoneului electronic Q-Wallet. Pentru a putea profita de acest instrument este necesar doar să scanați codul QR și să confirmați tranzacția. /

qiwi terminale

Bpay – prin intermediul sistemului bpay.md, este posibilă achitarea unei game largi de bunuri și servicii direct de pe pagina web, la fel prin intermediul bpay.md este posibilă achitarea serviciilor sau bunurilor de pe site-ul Internet-Magazinelor, sau a altor companii care își promovează serviciile online. 

Datorită B-Pay, o mulțime de internet-magazine din Romania, Republica Moldova au obținut posibilitatea de a primi plăți ușor, comod și în timp restrâns de la clienții săi din orice colț al lumii, atât cu ajutorul cardurilor bancare, cât și cu ajutorul altor sisteme electronice de plăți, cum ar fi: WebMoney, ЮMoney, WalletOne.

/ Pachetele software SalesExpert și RestaurantExpert acceptă achitarea serviciilor sau a bunurilor  din contul portmoneului electronic Bpay. Pentru a putea profita de acest instrument este necesar doar de solicitat casierului QR-codul în schimbul cec-ului și să faceți o poză cu ajutorul aplicației mobile Bpay. /

bpay moldova
Avantajele portofelelor electronice:
  • Confort – majoritatea plăților și transferurilor se fac printr-un singur clic;
  • Siguranță – dacă este necesar, configurați confirmarea tranzacțiilor prin SMS: nimeni, cu excepția dvs., nu va cunoaște codul operației.
  • Durabilitate – banii sunt păstrați în portofel atât timp cât aveți nevoie.
  • Lichiditate – transferați fonduri virtuale în fonduri fizice în orice moment.
  • Anonimat – la dorință, destinatarul și expeditorul rămân necunoscuți.
  • Securitate – toate EPS utilizează algoritmi moderni pentru protejarea fondurilor și tranzacțiilor.
  • Disponibilitate – serviciile sunt automate și funcționează 24/7.
  • Facilitate – aproape toate băncile, magazinele online și site-urile de servicii acceptă plăți electronice

Compania  IntelectSoft recomandă utilizarea serviciilor de achitare online menționate în vederea evitării cozilor, aglomerației precum și a timpului pierdut, totodată noi vom continua să promovăm integrarea portofelelor electronice populare în produsele noastre.